wat klanten zeggen

Stapels kranten, tijdschriften en een opeenhoping van spullen. Mijn huis was dichtgegroeid en ik kon er nauwelijks nog doorheen lopen. Ik durfde al helemaal geen mensen bij mij thuis uit te nodigen. Door mijn psychische problemen stapelde alles zich letterlijk en figuurlijk op.

Via een therapeut had ik het kaartje gekregen van Jacqueline maar ik had niet de moed om haar te bellen. De schaamte was te groot. Pas toen mijn psycholoog me min of meer voor het blok zette, heb ik – in zijn bijzijn – de telefoon gepakt.  Normaliter komt Jacqueline bij je thuis om kennis te maken en te kijken wat er moet gebeuren. Maar ze merkte dat ik dat heel moeilijk vond en stelde voor dat ik bij haar zou langskomen voor een eerste gesprek. Dat was een enorme opluchting.

De 2e afspraak kwam ze bij mij thuis. Ik had verwacht dat ze eerst zou kijken en dan een plan van aanpak zou maken. Maar ze had het gezien en zei: ‘nou zullen we maar in het halletje beginnen?’ Toen ze wegging waren het halletje en de gang leeg. Ik wist niet hoe ik het had! En ze nam ook meteen alle spullen mee die weggegooid konden worden.

We zijn nu een hele tijd verder en inmiddels durf ik weer mensen thuis uit te nodigen. Maar het is een lang proces. Mijn gezondheid is nog niet stabiel en soms val ik terug. Jacqueline begeleidt mij dan ook nog steeds.

Toen mijn vader overleed heeft zij ook het leegruimen van zijn woning gecoördineerd. Dat was in een vloek en een zucht geregeld. Zij zette allerlei partijen in om snel de klus te klaren. Maar in mijn geval werkt dat niet. Ik moet zelf leren meer grip op de situatie te krijgen. Zij biedt mij daarbij focus en structuur op een hele prettige  manier. Daarbij hebben we een fijne klik en kunnen gelukkig ook veel lachen.”
AS

“‘Tot aan mijn assen weggezakt in de modder’, zo zat ik erbij toen ik mijn fotowinkel moest sluiten. Het was een chaos in mijn hoofd en een bende in mijn winkel. Maar het pand werd verhuurd en moest leeggeruimd worden. Je bedrijf sluiten is natuurlijk een hele emotionele gebeurtenis. Ik was doodmoe en zag het echt niet meer zitten. Achteraf gezien zat ik op de rand van een burn-out.

Ik belde Jacqueline, zij kwam bij mij in de winkel, dronk een kop koffie, hoorde mijn verhaal aan en stroopte haar mouwen op. ‘Welke spullen wil je absoluut bewaren?’ Dat was haar eerste vraag. En daar zijn we gewoon mee aan de slag gegaan. Ik moet zeggen dat ik er weer energie van kreeg. Ze knipte het grote probleem op in stukjes. Ze scheidde hoofdzaken van bijzaken en zo kreeg ik weer grip.

Wat vind ik typerend aan haar aanpak? Voor mij zit dat in haar als persoon. Jacqueline is een heel aimabel mens. Ze kan goed luisteren, is eerlijk en heeft humor. Ik voel me op mijn gemak bij haar en daardoor sta ik open voor haar adviezen. Ik ben op een andere manier naar mijn problemen gaan kijken. Dat gaf mij weer perspectief. Daar waren eigenlijk maar 2 sessies voor nodig . Ze heeft me precies dat zetje gegeven om de boel weer op de rit te krijgen. En inmiddels geef ik weer volop gas als professioneel fotograaf.”
GV

“Toen mij moeder overleed, stonden mijn zus en ik voor de taak om ons ouderlijk huis leeg te ruimen. Ondanks het feit dat mijn moeder in de jaren daarvoor al veel had weggedaan, was het een enorme klus. Een mens verzameld in de loop van het leven nu eenmaal heel veel spullen.

Nu kan ik zelf best goed organiseren maar in de periode dat mijn moeder overleed had ik het zwaar. Het ontbrak me aan de energie om het allemaal alleen met mijn zus te doen. Jacqueline gaf ons ondersteuning. En daarbij  ook nog een schouder om af en toe je hoofd op te leggen. Soms werd het ons teveel en dan zei ze: ’Gaan jullie maar even koffiedrinken’.  Als we dan terugkwamen had zij in de tussentijd al weer het nodige uitgezocht en bedacht wat er mee moest gebeuren. Ze is doortastend, voelt goed aan wat je nodig hebt en heeft humor die ze precies op de juiste moment inzet.

Ik kan makkelijk afstand doen van spullen. Maar ik vind het zonde om bruikbare dingen weg te gooien als andere mensen er nog plezier van kunnen hebben. In dat opzicht heeft Jacqueline mij verrast. Ze beschikt over een enorm netwerk van adresjes en goede bestemmingen. De dekbedhoezen gingen bijvoorbeeld naar de Vogelopvang. Meubels naar iemand die net in Den Haag was komen wonen en kleding naar buitengoed Dorrepaal. Zo hebben heel veel spullen gelukkig een goede plek gekregen.”
TM

“Opruimen is een intensief en emotioneel proces. Je komt allerlei dingen tegen die je om wat voor reden dan ook hebt bewaard. Als ik die spullen onder ogen krijg,  gaan er allerlei lijntjes lopen in mijn hoofd. ‘Oh ja, leuk! Dat was een mooi project.’ Of:  ‘Goh,  daar zou ik nog eens wat mee moeten doen.’ Of: ‘Pfff, dat moet ik nog uitzoeken…’ Dat kost bakken energie en vergt veel doorzettingsvermogen.

In mijn geval verzandde dat met als resultaat een ongeorganiseerde werkkamer waar ik moeite had om me te concentreren. De stapels maakten me onrustig. Ik had via-via gehoord dat een professional organizer heel fijn is, maar ik twijfelde een beetje om een buitenstaander door mijn spullen te laten gaan. Jacqueline gaf mij een goed gevoel, ze straalt vertrouwen uit en dat gaf voor mij de doorslag.

Ik vind haar heel integer en zuiver.  Ik heb nooit het gevoel gehad dat ze in mijn paperassen zat te ‘snuffelen’. Ze bekijkt het wel en signaleert het als iets urgent is, maar bewaakt daarin goed de grens. Bijvoorbeeld mijn verzekeringspolis die verlengd moest worden, die legde ze apart op het stapeltje ‘urgent’ met de melding dat ik daar actie op moet ondernemen.

Ik vind het fijn dat ze met je meedenkt en niet haar eigen systeem oplegt. Of je nou hangmapjes of ordners of dossierbakjes wilt gebruiken,  het maakt niet uit, het gaat erom wat ik handig vind. Jacqueline heeft een opbouwende, positieve stijl van begeleiden die heel plezierig is. Hoewel ze in mijn geval misschien best een tikkie strenger had kunnen zijn. Ik had tussen 2 afspraken door mijn huiswerk niet gedaan. Toen ze dat merkte, mailde ze me ter motivatie een paar artikeltjes. Om me een zetje in de goede richting te geven. Nu heb ik weer een lekkere werkplek met de juiste ‘vibes’ en is het een kwestie van bijhouden.”
DS

“Onze modezaak liep prima maar de communicatie stroef tussen mij en mijn zakenpartner verliep stroef. Dat merkten klanten die  in de winkel kwamen niet, maar wij hadden daar zelf wel last van. Jacqueline heeft ons geholpen om dit te stroomlijnen.

Ze fungeerde  als coach en mediator, stelde  goede vragen, luisterde  aandachtig en durfde knelpunten bij de naam te noemen.  Wat mij opviel is dat ze zich heel professioneel opstelt. Ik kende Jacqueline al privé maar dat gold niet voor mijn zakenpartner. Ze maakte echter geen enkel onderscheid in de manier waarop ze ons benaderde. Ze gaf ook duidelijk aan waar ik steken liet vallen of wat ik beter anders kon aanpakken.

Ze heeft voor ons een stappenplan opgesteld om meer structuur aan te brengen in onze manier van werken en om de onderlinge communicatie te verbeteren. We hebben zo’n 5  keer met z’n 3-en bij elkaar gezeten. Met een gestructureerde agenda, notulen, allemaal snel en punctueel verzorgd door Jacqueline. Daarna hadden we voldoende handvatten om het samen verder op te pakken.”
PM